Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 16.03.2018  |  Kraina smaku

Jajka faszerowane awokado i łososiem – idealne na Wielkanocny stół

Anna Nowak

Jajka z majonezem to klasyk. Równie popularne są z sałatką warzywną. Moja dzisiejsza propozycja trochę odbiega od tych standardów, aczkolwiek nic jej nie brakuje, jeśli chodzi o smak.
 
Jeśli zaglądacie na Instagrama mojeSANTE, z pewnością wiecie, że właśnie w tym momencie uderzam w moje smaki! Połączenie jajka, awokado, łososia, ogórka i szczypiorku to zdecydowanie to, co tygryski zdecydowanie lubią najbardziej 😊
 
Jeśli nie boicie się tego połączenia, polecam w ten sposób faszerowane jajka na Świąteczny stół 😉
 
 
Do przygotowania jajek faszerowanych awokado i łososiem będziecie potrzebować:
  • Jajka – 4szt.
  • Awokado dojrzałe – 1szt.
  • Łosoś wędzony na zimno lub na gorąco – ok. 30g
  • Sok z limonki
  • Sól i chili do smaku
  • Ogórek i szczypiorek do dekoracji
 
20180314_170149.jpg
 
20180314_170221.jpg
 
  1. Jajka gotujemy na twardo. Najlepiej jest je zagotować a następnie trzymać w wodzie, w której się gotowały 15-20 minut. Wtedy żółtka nie zsinieją
  2. Łososia kroimy bardzo drobno
  3. Jajka przekrawamy ostrożnie na pół i oddzielamy żółtka od białek
  4. Awokado wyjmujemy na miseczkę, dodajemy żółtka, łososia, sok z limonki i przyprawy i porządnie ugniatamy widelcem. Możecie użyć rozdrabniacza, jeśli chcecie
  5. Białka jaj nadziewamy powstałą masą. Robimy to łyżką lub woreczkiem do kremów z odpowiednia końcówką
  6. Jajka dekorujemy kawałkami ogórka zielonego i szczypiorkiem
 
Jedna połówka jajka faszerowanego w ten sposób ma ok. 70kcal., natomiast połówka jajka z majonezem to ok. 180kcal 😊
 
 
 
20180314_170448.jpg
 
Smacznego!
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł