Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 11.05.2018  |  Kraina smaku

Pieczony kurczak marynowany w ajvarze z ziemniakami i szparagami

Anna Nowak

Szybciutki i lekki obiad, który robi się sam. Wystarczy tylko kurczaka zamarynować dzień wcześniej a w dzień obiadu zapakować zwierza wraz ziemniakami do rękawa do pieczenia.
 
Spróbujecie? 😊
 
Do przygotowania kurczaka w ajvarze z ziemniakami i szparagami będziecie potrzebować:
  • Kurczak z wolnego chowu – ok. 1300g
  • Ajvar – 2 łyżki
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Sól – 1 łyżeczka
  • Czosnek w proszku – ½ łyżeczki
  • Papryka mielona – 1 łyżeczka
dodatkowo
  • Ziemniaki
  • Szparagi zielone
  • Oliwa – 1 łyżka
  • Sól do smaku
 
20180501_142955.jpg
 
  1. Przygotowujemy marynatę do kurczaka mieszając ajvar, łyżkę oleju, sól, czosnek i paprykę
  2. Dokładnie smarujemy kurczaka marynatą (ja zrobiłam to pędzlem silikonowym)
  3. Odkładamy kurczaka do lodówki na noc
  4. Kolejnego dnia wkładamy kurczaka wraz z ziemniakami do rękawa do pieczenia
  5. Wkładamy go do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z termoobiegiem i pieczemy 1godz i 15 minut
  6. Po tym czasie dokładamy posmarowane oliwą i oprószone solą szparagi (kładziemy na blasze obok kurczaka) i pieczemy całość jeszcze 15 minut
20180501_143446.jpg
 
20180501_143516.jpg
 
 
Smacznego!
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł