Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 18.04.2018  |  Kraina smaku

Sorbet ananasowy – w 100% z owoców

Anna Nowak

Dzisiaj mam dla was hit! Jeśli tylko lubicie sorbety owocowe, ten przepis jest dla was.
 
I uwaga! Nie jest to przepis na zdrowe słodycze. Bo ten skład ze słodyczami nie ma nic wspólnego. To po prostu owoce, nic więcej. Dodając do sorbetu orzechy lub ziarna (np. słonecznik czy sezam), uczynicie z niego pełnowartościowy posiłek idealny na przekąskę w cieplejsze dni.
 
Oczywiście ten sorbet jest świetną opcją dla dzieci 😊
 
Do przygotowania sorbetu ananasowego będziecie potrzebować:
  • Ananas świeży – 1 duża sztuka
  • Banan dojrzały – 2szt.
  • Sok z połowy limonki
20180314_171042.jpg
 
  1. Ananasa i banany obieramy (z ananasa wykrawamy twardy środek) i kroimy na mniejsze części
  2. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy
  3. Powstały mus owocowy przekładamy do plastikowego pojemnika (może być po kupnych lodach) i wkładamy do zamrażalnika
 
Z powyższego przepisu wyjdzie wam ok. 1 litr lodów.
Sorbet po wyciągnięciu z zamrażalki będzie bardzo zamarznięty (na kość), także zanim zaczniecie go przekładać do pucharków, dajcie mu z 5-10 minut, żeby lepiej się nakładał.
 
Jeśli chodzi o sam smak w porównaniu ze sklepowymi sorbetami to zdecydowanie nic mu nie brakuje! Zróbcie i oceńcie sami 😉
 
Sorbet podajcie posypany pokruszonymi orzechami laskowymi lub pistacjami (z pistacjami będzie ładnie wyglądać) lub polewą czekoladową z roztopionej gorzkiej czekolady z odrobin oleju kokosowego.
 
*przed podaniem można sorbet jeszcze raz zblendować, wtedy jego konsystencja będzie idealna!
 
20180314_171114.jpg
 
20180314_171141.jpg
 
 
Smacznego!
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł