Dietetyk Anna Nowak, specjalizująca się w skutecznej i efektywnej redukcji masy ciała, również w chorobach dietozależnych jak cukrzyca, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, choroby wątroby i inne.

Indywidualne podejście do pacjenta w trakcie redukcji masy ciała oraz terapii dietą to klucz do sukcesu! W to wierzę i to realizuję w swojej pracy dietetyka. Wiem również, jak ważne jest dobre samopoczucie w trakcie diety i ogólnie w życiu, dlatego jadłospisy które układam zawierają różnorodne i pyszne dania. Głodówka i monotonia? To nie dla mnie!

Wyszukaj

Social media

Licznik

© COPYRIGHT Mojesante.pl
ALL RIGHTS RESERVED

 13.04.2018  |  Kraina smaku

Weekendowe grzanki ze szpinakiem, pieczarkami i jajkiem – idealne na leniwe poranki 😊

Anna Nowak

Weekendowe śniadania to zdecydowanie jedna z tych rzezy na które czekam z utęsknieniem w trakcie tygodnia pracy. Poranna kawa z ekspresu a później spokojny posiłek, podczas którego delektujemy się z mężem tym, na co akurat mamy ochotę – jajecznicą, tostami, przypieczkami (chlebie maczanym w jajku i smażonym), różnymi kanapkami czy owsianką…
 
Ostatnio zostało mi trochę szpinaku i nie za bardzo wiedziałam co z nim zrobić. Po dłuższym namyśle i konieczności wykorzystania go, stwierdziłam, że pojawi się na tostach. I wiecie co? To był strzał w 10-kę! Do tego podsmażone pieczarki i jajko. Szczerze? Niebo w gębie!
 
Do przygotowania 3szt. grzanek będziecie potrzebować:
  • Chleb – 3 kromki
  • Szpinak – 3 garści
  • Pieczarki – 3 spore sztuki
  • Jajko – 2szt.
  • Ogórek zielony – 6 plasterków
  • Szczypiorek – 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia – ok. 3 łyżki
 
  1. Gotujemy jajka na twardo lub półtwardo
  2. Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżki oleju i smażymy grzanki, opiekając chleb na złoto z dwóch stron
  3. Gdy chleb się ładnie zarumieni zdejmujemy go z patelni
  4. Na tą samą patelnie dolewamy ok. 1 łyżki oleju i podsmażamy z obu stron pokrojone w plasterki pieczarki posypując je odrobiną soli i pieprzu a po podsmażeniu zdejmujemy je z patelni
  5. Na tą samą patelnię wykładamy szpinak i dolewamy kilka łyżek wody; smażymy szpinak mieszając, aż zwiędnie
  6. Na gotowych tostach układamy kolejno szpinak, plasterki pieczarek, ogórka i jajka, całość posypując solą pieprzem i szczypiorkiem
 
20180329_112634.jpg
 
Smacznego leniwego śniadania! 😊
 
 
blog comments powered by Disqus Poprzedni artykuł Powrót do artykułów Następny artykuł